Velebitske avanture Marulovaca

Dok su Vilim i Viktor te njihovi mentori bili na državnim natjecanjima, ostali učenici su sa svojim razrednicama otputovali na terensku nastavu.

Tri prekrasna dana proveli su u Lici, a prvi dan obilježio je posjet Adrenalinskom parku Rizvan City. Divovska ljuljačka, ljudski nogomet, neizbježni paintball i zipline oduševili su ih te su zajedno isprobali svaku atrakciju. Nakon razgledavanja obližnjeg Otočca te Gospića smjestili su se u prekrasan hotel s još ljepšim pogledom.

Drugi dan terenske nastave proveli su u Krasnu i Kuterevu gdje su obišli Kuću Velebita i uživali u pričama o Velebitu – njegovom postanku, stijenama, životinjama koje ga nastanjuju i mnogim drugim zanimljivostima. U Kuterevu ih je vodič upoznao s medvjedima te njihovom prošlošću, ali i vedrom budučnošću koju im osigurava ovo prekrasno utočište.

Neizbježno je bilo i posjetiti Smiljan, rodno mkesto Nikole Tesle kako bi vidjeli gdje je on napravio svoje prve korake. Uz stručno vodstvo doznali su sve o njegovu životu, razmišljanjima te čemu je zapravo težio.

Nakon snježne noći, treći dan terenske nastave probudili su se u suncem okupanom Ličkom Lešću te provjerili znanje velikim kvizom. Psssst – najbolje ekipe osvojile su i prigodne nagrade 🙂

Put do Zagreba nastavili su u veselom tonu s mišlju o idućoj terenskoj nastavi i s pregršt novih znanja koja su dobili na ovom predivnom putovanju.