Terenska nastava u Italiju

Odlučili smo uzeti predah od školskih obaveza te izmjestiti nastavu na drugu lokaciju. Tako je nastala ideja o terenskoj nastavi u Italiju kojoj su prisustvovali učenici od 1. do 4. razreda s njihovim razrednicama te profesorom povijesti.

Nakon neobično ranog buđenja i polaska iz Zagreba, put do Italije protekao je uz povremena stajanja i iščekivanje konačne destinacije. Prvo smo posjetili otočić Murano gdje smo prisustvovali radu sa staklom u jednoj od tradicionalnih tvornica. Također, opskrbili smo se suvenirima iz ovog malenog otočića u blizini Venecije koji je poznat po staklenim ukrasima. Nastavili smo put brodom prema Veneciji gdje smo uživali u pogledu na poznate znamenitosti. Nakon ručka i razgledavanja grada, slobodno vrijeme iskoristili smo za vožnje gondolama te samostalno razgledavanje grada.
Idući dan zaputili smo se u Sirmione i Veronu kako bismo razgledali njihove poznate građevine – utvrdu obitelji Scaligeri, Rimski amfiteatar, Mauzolej obitelji Scaligeri, kuću Romea i Julije te Piazzu Bra. Nakon predivnog zalaska sunca koji nas je otpratio iz Verone samo nas je jedna noć dijelila od najuzbudljivijeg dijela ove terenske nastave – zabavnog parka Gardaland!

Nakon odjave iz hotela, nestrpljivo smo brojali minute do dolaska u park čije smo atrakcije već danima spominjali. Nakon cjelodnevnog uživanja u Gardalandu, na povratku u Zagreb prepričavali smo dojmove te nam je putovanje prošlo u ugodnom druženju, pjevanju i društvenim igrama.
Jedva čekamo iduću terensku nastavu!