Radionica Different.hr

Zdrav život i zdrave životne navike temelj su uspješnog rasta i razvoja kod djece i adolescenata. Regulacija tjelesne težine postiže se kalorijskom ravnotežom, a ne postoje namirnice od kojih se možemo udebljati ili od kojih možemo smršavjeti. Postoji količina namirnica od kojih se možemo udebljati ili smršavjeti. Shvaćanje tih i mnogih drugih činjenica bitno je za razumijevanje cjelokupne funkcije organizma pa nam je bilo bitno to predstaviti našim učenicima koji su u razdoblju života gdje im je potrebno naučiti i primijeniti nove životne i prehrambene navike.

Ovom radionicom naučili smo što je to motivacija i koje greške radi većina ljudi koja želi usvojiti nove navike. Uz to, naučili smo i kako odokativno procijeniti namirnice bez vage, koja je važnost voća i povrća za naš organizam te zašto moramo postaviti cilj o jedenju barem tri različite boje istih. Ako u mjesecu uspijemo barem 25 dana unijeti tri boje, u idućih 30 dana moramo pokušati unijeti 4 različite boje, a tim jednostavnim izračunom upoznajemo različite vrste voća i povrća.

Naš edukator bio je Mirko, osnivač Instagram stranice different.hr, osoba puna znanja i željna prenošenja toga znanja, facilitator i trener na Erasmus+ razmjenama mladih te traninzima. Pomoću učenja kroz rad (individualni, u parovima i grupni) te igru kroz razne edukativno-zabavne metode poput igre uloga, simulacija i prezentacija naučio je naš 3.a o važnosti prehrane. Učenici su s radionice izašli puni novih znanja i motivacije koja će im sigurno koristiti u daljnjem razvoju!


https://vimeo.com/910522421?share=copy