Događanja u Marulu

Festival znanosti koji se održavao u Tehničkom muzeju Nikola Tesla manifestacija je koja se u Hrvatskoj kontinuirano održava od 2003. godine, a cilj joj je približiti znanost javnosti. Kako je naglasak na motiviranju mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja, tako je nastavnica matematike Stela Barović odlučila povesti učenike trećeg razreda u razgledavanje te učenje novih stvari. Dok su jedni isprobavali izradnju mozaika, drugi su istražili kako se upravlja zrakoplovima na pultu Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a neki su pak proučavali živote slavnih žena u znanosti. Sve u svemu, ponešto su novo naučili te su se, kao i uvijek, dobro zabavili!

Početak tjedna iskoristili smo za proslavu brončanog uspjeha našeg učenika Viktora Runca i njegovog mentora, nastavnika Marka Ardizzonea, na Državnom natjecanju iz povijesti. Viktor i njegov mentor dobili su prigodne darove te s veseljem iščekujemo vijesti o nekim novim uspjesima.

Kraj radnog tjedna obilježio je Dan otvorenih vrata gdje su Marulovci ugostili buduće učenike pokazujući im sve ljepote naše škole. Profesorice likovne umjetnosti, hrvatskog, matematike, informatike, psihologije, biologije te profesori povijesti i tjelesnog odgoja osmislili su radionice kojima su osmašima približili buduće nastavno gradivo na zabavan način. Nadamo se kako su i roditelji i djeca doznali sve što ih je zanimalo o našoj školi, ali i puno, puno više!

A subota je za našu nogometnu momčad bila itekako radna! U sklopu projekta Suradnja s lokalnom zajednicom 6. svibnja 2023. godine održan je nogometni turnir. Na turniru su sudjelovale ekipe Tehničke škole, Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb te Gimnazija Marul. Iako je u naglasak bio na druženju i dobroj zabavi, bilo je itekako kompetitivno! Pobjednik turnira bio je domaćin dok su Marulovci osvojili fantastično drugo mjesto. Nakon odigranih utakmica i podjele medalja učenici su ostali na druženju u atriju škole domaćina.