Iskustva učenika

 

Gimnazija Marul provodi blokovsku nastavu koja učenicima znatno olakšava učenje i održavanje koncentracije tijekom cijele školske godine. Također, pomaže u savladavanju nastavnog sadržaja. Što se tiče mature, u gimnaziji se pripremamo od prvog razreda srednje škole.

Katarina Anić

 

Moje iskustvo u Gimnaziji Marul je odlično! Profesori su uvijek na raspolaganju svim učenicima. Imamo mogućnost sudjelovanja u raznim projektima u sklopu kojih posjećujemo institucije, muzeje te druge gradove. Kao veliku prednost izdvojila bih blokovsku nastavu koja nam omogućuje da u jednom polugodištu imamo manji broj predmeta s većim brojem sati u nastavi. Zahvaljujući tome možemo se kvalitetnije posvetiti učenju i ostvariti bolji uspjeh.

Nika Mišetić

 

Gimnazija Marul može ponuditi ono što dosta drugih škola ne može, a to je individualni pristup profesora i učenika. Ako nešto ne razumijete, svaki profesor će se pobrinuti da to objasni koliko god puta je potrebno. Uvjerio sam se kako ova škola jamči odličnu budućnost jer se učenike potiče na kritičko razmišljanje te se minimalizira stres. Da mogu opet birati, birao bih isto!

Jan Petak

 

U Gimnaziji Marul istaknula bih kreativan pristup profesora prema učenicima, što omogućuju malobrojni razredi. Svaki profesor se može posvetiti učeniku na drugačiji način. Također, besplatno je pohađanje jednog stranog jezika u Centru za strane jezike.

Ivana Perić

 

Kao profesionalna sportašica puno izostajem iz škole, no profesori Gimnazije Marul odlično su to prihvatili te se uvijek mogu dogovoriti za odgovaranje ili pisanje testa s kojeg sam izostala. Također, blokovska nastava pridonosi mojem sportskom razvoju jer se uz treninge mogu fokusirati na manji broj predmeta.

Dorja Iva Žaja

 

Gimnazija Marul izvrsna je gimnazija koja će ostati zauvijek u mojem srcu. Ne samo da su nas profesori temeljito i pažljivo pripremali za Državnu maturu, pripremali su nas i za fakultet i svijet nakon škole. Ti divni ljudi uvijek su spremni pomoći, bilo da se radi o školi ili osobnim problemima. Trenutno završavam prvu godinu na fakultetu, no i dalje sam ostala u bliskom kontaktu s nekim profesorima.

Iako smo izgubili dvije godine kontakne nastave zbog COVID-19, smatram kako sam uspjela naučiti mnogo toga zbog vrlo produktivnih online predavanja te profesora koji su zbog takvog načina predavanja pridavali pažnju svakom učeniku s pitanjima. Škola mi je pomogla postići velike ciljeve te postati najbolja verzija sebe. Dvosmjerna nastava uvelike je olakšala mnogim učenicima kako bi lakše i produktivnije učili i naučili organizirati svoje vrijeme.

Mia K. Borjanović McGuire