Privatna Gimnazija Marul, Vodnikova 12, 10000 Zagreb
Tel: 01 / 4877-800   Fax: 01 / 4877-808   Mob: 095 4877 235
E-mail: [email protected]

Osnivač Gimnazije Marul – CENTAR ZA STRANE JEZIKE VODNIKOVA®, ZAGREB

IT u nastavi

Za svakog učenika, osigurano je računalo.

MOODLE

Moodle je aplikacija za izradu i održavanje online kolegija putem Interneta. “Riječ Moodle je akronim od izraza Modularno objektno-orjentirano dinamičko obrazovno okruženje (eng. Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment) što bi moglo značiti nešto onima od vas koji se bave programiranjem ili teorijom obrazovanja.

To je također i glagol koji opisuje proces polaganog prolaska kroz neku materiju, trudeći se raditi samo kad baš to želite (ili morate), uživajući u radu koji vas vodi ka dubljoj spoznaji i kreativnosti (op.p. – izrekao autor! 🙂 ). Taj glagol najbolje opisuje način nastanka i razvoja samog Moodle sustava, kao i način na koji studenti i predavači mogu pristupiti obrazovnom procesu pri učenju na daljinu. Osoba koja koristi Moodle jest Moodler (prilagođenije hrvatskom informatičkom slengu – Mudlaš 🙂 ).” (MoodleDocs).

Moodle je projekt otvorenog kôda (Open source), što znači da je korisnicima omogućen uvid u izvorni kôd, uz mogućnost promjene aplikacije i prilagodbe vlastitim potrebama. Moodle je izdan pod licencom GNU Public License, što znači da, iako je zaštićen, korisnicima je dozvoljeno koristiti, kopirati i mijenjati kôd, ukoliko omoguće drugima korištenje kôda po jednakim uvjetima, ne mijenjaju originalnu licencu ni zaštitu, te primijene istu licencu na bilo koji drugi rad koji iz Moodlea proizlazi.

Izvor: https://moodle.org/login/index.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa službene Moodle Web stranice.

Podijeli: