Privatna Gimnazija Marul, Vodnikova 12, 10000 Zagreb
Tel: 01/4877-814 Fax: 01/4877-808
Mob:
095/4877-235 ili 098/211-269
E-mail: marul@gimnazijamarul.hr

Prvi nastavni dan – 7.9.

Prvi nastavni dan – 7.9.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

 

iskreno se veselimo ponovnom susretu sa našim novim/starim učenicima, iako će ovogodišnji prvi dan škole biti drugačiji od svih prethodnih. Nažalost, ove školske godine nećemo imati predstavljanje i upoznavanje profesora kao prethodnih godina. U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo škola je bila dužna prilagoditi početak nastave trenutnoj situaciji. 

 

Stoga Vas molimo da prije polaska u školu učeniku izmjerite temperaturu, te ga ne šaljete u školu ako je ona povišena. Isto tako molimo Vas da obavite razgovor s djetetom vezano uz mjere distanciranja i odgovornog ponašanja u novonastaloj situaciji izazvanoj COVID-19 virusom.

 

Molimo Vas da svakako pročitate i upute za roditelje vezano uz poštivanje epidemioloških mjera, koje su opisane u priloženom dokumentu.  Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. rujna 2020., kada će razrednici sa svojim razredima održati sat razrednika na kojima će učenici zadužiti svoje udžbenike (ponijeti školsku torbu), dobiti raspored i sve upute za početak rada po sljedećem rasporedu:  

 

  1. razred u 09:00 u sobi 208
  2. razred u 10:00 u sobi 203
  3. razred u 11:00 u sobi 403
  4. razred u 12:00 u sobi 210

 

Učenici će se tada upoznati i s epidemiološkim mjerama i obavezama kako bismo svi zajedno što bolje i odgovornije pristupili radu u novim uvjetima. 

 

Na samom ulazu u školu, postoji dezinfekcijsko sredstvo za obavezno dezinficiranje ruku i otirač za dezinfekciju obuće. Također Vas molimo da se pridržavate epidemioloških mjera (nošenje maski, održavanje razmaka, redovito pranje i dezinfekcija ruku).

 

Nastava će se odvijati kao i do sada, svaki razred bit će u svojoj učionici i imati vlastiti sanitarni čvor. Razredi se međusobno neće miješati, a raspored odmora bit će prilagođen potrebama dezinfekcije i čišćenja prostorija škole. Napominjemo da se učenici tijekom odmora u školi neće susretati s drugim razredima jer će odmori biti u različitim terminima.  

 

Zbog nemogućnosti organizacije, topli obrok u školi do daljnjega neće biti moguć. 

 

Nadamo se da će nam i ova školska godina usprkos specifičnostima početi najbolje kako može, uz međusobno poštivanje i suradnju, uz pridržavanje svih mjera i preporuka.

 

S radošću očekujemo Vaš dolazak.
Svima želimo sretnu i uspješnu školsku godinu !

Izabrana zdravstveno-organizacijska pitanja vezana uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Dokument o bolestima i zdravstvenim stanjima koja mogu povećati rizik za teže oblike bolesti COVID-19

 

 

Podijeli: