Privatna Gimnazija Marul, Vodnikova 12, 10000 Zagreb
Tel: 01/4877-814 Fax: 01/4877-808
Mob:
095/4877-235 ili 098/211-269
E-mail: marul@gimnazijamarul.hr

Poruka vezana uz trenutnu situaciju

Poruka vezana uz trenutnu situaciju

Poštovani roditelji, dragi učenici,

ovih dana dogodili su nam se događaji za koje bismo rekli da je nemoguće da se dogode; uslijed pandemije šokirao nas je potres. Doživljavajući istodobno te dvije opasnosti osjećali smo cijeli niz neugodnih emocija; tjeskobu, zabrinutost, bespomoćnost koje su sasvim normalan odgovor na nenormalnu situaciju. Sve to pokazalo nam je kako život baš i ne možemo kontrolirati. S druge strane, pokazalo nam je kako smo mi ljudi prilagodljiva bića sposobna doživjeti, proživjeti i preživjeti sve navedeno.

Nadamo se da ste Vi i Vaše obitelji dobro gdje god da jeste. Škola je pretrpila manja oštećenja o kojima su obavještene potrebne institucije. Svjesni smo da su neki učenici i nastavnici morali napustiti svoje domove jer su se pokazali nesigurnima, njima posebno šaljemo želje za što bržu normalizaciju situacije i povratak kući.

Iako smo u ovom teškom razdoblju, nastava na daljinu ide dalje kao neki vid rutine koji nam pomaže prevladati navedene nedaće. Kako bismo dobili dodatnu odgovarajuću i stručnu podršku, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je aktiviralo krizne timove koje možemo kontaktirati mailom i telefonom (kurikulum@mzo.hr /Nataša Grundman Slavić – 091 1667882). Također, tim za krizne intervencije Društva za psihološku pomoć napravio je letke za roditelje, učenike i nastavnike.  Svemu navedenom možemo pristupiti i preko poveznice “Podrška nakon teškog događaja”.

Nadalje, svi Vaši profesori, školska psihologinja (ppervan@gimnazijamarul.hr/ 095 4877 204) i ravnateljica (095 4877 235 ili 098 211 269) su Vam uvijek na raspolaganju za razgovor.

Živite u nadi za bolje sutra, budite hrabri, pomozite i čuvajte sebe i druge. Prebrodit ćemo mi to i biti opet svi zajedno. Ako trebate neku pomoć, slobodno nas kontaktirajte.

Vaša psihologinja Petra Pervan i

 Vaša ravnateljica Veronika Javor

Podijeli: