Privatna Gimnazija Marul, Vodnikova 12, 10000 Zagreb
Tel: 01/4877-814 Fax: 01/4877-808
Mob:
095/4877-235 ili 098/211-269
E-mail: marul@gimnazijamarul.hr

Nastava na daljinu – daljnje upute

Nastava na daljinu – daljnje upute

Poštovani roditelji i dragi učenici,

cijelo jutro učenici u suradnji s razrednicima ulaze u sustav Teams Office365 koji je u međuvremenu počeo raditi. Taj sustav bit će nam ključan za ostvarivanje nastave na daljinu. I dalje pozivamo učenike da se uključe i u Googleov G suits for education koji će nam biti rezervni sustav za komunikaciju ako Microsoftov Teams ne bude radio. Također, učenici su dobili uputu od razrednika da naprave razredni mail koji će biti dodatna rezervna opcija.

Danas razrednici testiraju sustav s svojim učenicima, a sutra će to učiniti nastavnici tako da pozivamo učenike da tijekom sutrašnjeg jutra (od 10 sati) prate obavijesti na Teamsu.

Od srijede će početi redovna nastava po rasporedu koji učenici imaju i kad je nastava u školi. Na primjer, ako imaju prvi sat Hrvatski jezik, nastavnik će oko 9 (ili ranije) na Teamsu u kanalu „Hrvatski jezik“ objaviti zadatke za učenike. Oko 9:50 (ili ranije) učenici mogu očekivati objavu za predmet koji imaju drugi sat u kanalu tog predmeta.

Učenici trebaju tijekom dana odraditi aktivnosti u virtualnim učionicama, ako ne uspiju u realnom vremenu s obzirom na moguće poteškoće pristupanja internetu ili ako dijele uređaj s braćom. U virtualnom okruženju vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici pa treba paziti na primjerene oblike ponašanja. To znači da učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice u skladu s Pravilnikom o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Roditelji, ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku.

Za sva pitanja, učenici se mogu obratiti svojim razrednicima.

I na kraju, molimo vas sve za strpljenje. Velika je navala na sustave, ponekad im je teško pristupiti, ali samo polako. Lijepo je vidjeti kako su učenici međusobno pomažu kako bi pristupili navedenim alatima. Razrednici također marljivo rade kako bi sve profunkcioniralo, ali nekad nije do nikog do nas, nego do „više sile“. Zasada prijave u razrede idu dobro i izgledno je da će nastava na daljinu normalno krenuti u srijedu. Ako dođe do kakvih promjena, one će biti objavljene na web stranici škole, a ako je što hitno, razrednici će javiti učenicima i/ili roditeljima.

 

Podijeli: