Privatna Gimnazija Marul, Vodnikova 12, 10000 Zagreb
Tel: 01/4877-814 Fax: 01/4877-808
Mob:
095/4877-235 ili 098/211-269
E-mail: marul@gimnazijamarul.hr

Posjet izložbi Oni (They)

Posjet izložbi Oni (They)

Učenici 1.a i 2.a razreda pod vodstvom prof. Franje Solde posjetili su izložbu fotografija Oni They koja je u sklopu Festivala tolerancije postavljena na četiri zagrebačka trga. Najprije smo otišli na Trg Republike Hrvatske gdje su postavljene fotografije gospođe po imenu Kafia koja je iz Iraka došla u Hrvatsku. Nekada se bavila glumom, a danas je usamljena u svojoj zagrebačkoj garsonijeri očekujući da azil dobiju njezina kći i unuka. Na Trgu Petra Preradovića pogledali smo fotografije Safae, arhitektice iz Sirije čiji je suprug poginuo u Siriji, a ona je izbjegla sa svoja tri sina te se u Hrvatskoj prekvalificira za njegovateljicu.

Na Trgu bana Jelačića pogledali smo fotografije devetogodišnjeg dječaka Mehdia iz Irana koji u Zagrebu živi s ocem i pohađa osnovnu školu gdje je dobro prihvaćen. Njegov najdraži sport je nogomet. Tony iz Sirije čije su fotografije bile izložene na Trgu kralja Tomislava već tri godine živi u Hrvatskoj. Po struci je agronom, a nastoji se prekvalificirati u kuhara.

Cilj ovog posjeta je bio senzibilizirati nas učenike na problem odnosa prema izbjeglicama. Važno je biti tolerantan i prihvaćati drugoga i drugačijega te pomagati onima kojima je pomoć potrebna kao što je bila potrebna ovim osobama koje su bježeći od rata svoj dom pronašli u Hrvatskoj.

Nika Mišetić, 2.a

 

 

 

 

Podijeli: